Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μαθητικό Συνέδριο Ιστορίας








ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ.& ΔΕΥΤΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                                         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 28-11-2012    
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                                                             
           
2η ΕΠΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 167
Τ.Κ.  54627                                                                                           
ΤΗΛ.ΦΑΞ. 2310523047
ΠΛΗΡΟΦ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΒΑΪΟΣ


ΘΕΜΑ:  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

    Η σχολική μας μονάδα της 2ης ΕΠΑΣ Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την προσπάθεια  συμμετοχής σε κάθε δραστηριότητα διαφόρων φορέων της πόλης μας , παρουσιάζει το δρώμενο με θέμα : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Α/θμιας και Β/θμιας Κεντρικής Μακεδονίας στο Κέντρο Πολιτισμού Μέγαρο Μπίλη προς το τέλος της σχολικής χρονιάς 2011-12.
Ομάδα μαθητών με την καθοδήγηση καθηγητών των ειδικοτήτων Κομμωτικής και Αισθητικής της σχολικής μας μονάδας, οργάνωσε την παρουσίαση του δρώμενου με σύντομες και ουσιαστικές ενέργειες.
Πρόκειται για ένα δρώμενο που διαδραματίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης την περίοδο της απελευθέρωσης το 1912 και ουσιαστικά είναι μια περιήγηση με στολές εποχής σε σοκάκια και δρόμους της πόλης μας.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, την ανταπόκριση της Δ/νσης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, για την διάθεση κουστουμιών εποχής, που φυλάσσονται στο βεστιάριό τους, ικανοποιώντας άμεσα και με σύντομες διαδικασίες το αίτημα που τους υποβάλλαμε, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την  προσφορά τους στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδος γενικότερα.
Επίσης νιώθουμε την ικανοποίηση αλλά και χαρά, για την συμμετοχή των μαθητών μας, που με υπομονή και θέληση αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, αυτό που βιώνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί καθημερινά στις τάξεις και χώρους των  σχολικών μας μονάδων, που είναι η ποιότητα τους , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων τους και η διάθεση συμμετοχής, σε οτιδήποτε τους προτείνεται , αρκεί να αισθανθούν το σκοπό της συμμετοχής αλλά και το ότι συμμετέχουν σε διαδικασίες που οργανώνονται σωστά, μεθοδευμένα και ουσιαστικά.
Χαιρετίζουμε  την διεξαγωγή του Μαθητικού Συνεδρίου Ιστορίας , τους διοργανωτές του συνεδρίου , και τους συμμετέχοντες συναδέλφους αλλά κυρίως τους μαθητές μας.
Σας ευχαριστούμε.
                                                                           
Ο Δ/ντής


Διαμαντίδης Βάϊος
ΠΕ17.07 Ηλεκτρολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου