Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δικαιολογητικά για την Χορήγηση Βεβαίωσης Αντιστοιχίας - Αναγωγής της Βαθμολογίας Απολυτήριων Τίτλων Δ.Ε (Γενικής Παιδείας) Ξένων Σχολειών



ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ Δ.Ε ( ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1 ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
2 ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΟΠΠΕΠ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ  41- ΤΚ 14234 – Ν. ΙΩΝΙΑ ΤΗΛ 2102709145-146

  1. Αίτηση ενδιαφερομένου
  2. Υποβολή τίτλου του ξένου σχολείου (πρωτότυπο)
  3. Πρωτότυπο τίτλο σπουδών επίσημα επικυρωμένο για την γνησιότητα του, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
  • με της σφραγίδα της Χάγης (APOSTILLE)για τις χώρες μέλη της Ε.Ε, και τις συμβαλλόμενες χώρες.
  • Από Ελληνική Διπλωματική Αρχή που εδρεύει στη χώρα προέλευσης του τίτλου
  • Από Προξενική Διπλωματική Αρχή της χώρας προέλευσης του τίτλου στην Ελλάδα με επικύρωση όπου απαιτείται της υπογραφής του Μορφωτικού Ακολούθου από το ΥΠ.ΕΞ
       4.  Επίσημη μετάφραση του τίτλου από Ελληνική αρχή (ΥΠ.ΕΞ ή από Ελληνική Προξενική Αρχή) που εδρεύει στη χώρα προέλευσης
        5.  Βεβαίωση του μορφωτικού ακολούθου της Πρεσβείας ή του Προξενείου της χώρας, στα σχολεία της οποίας φοίτησε ο μαθητής, ότι το απολυτήριο του σχολείου Β/θμιας Εκπ/σης (Λύκειο)που κατέχει ο ενδιαφερόμενος του παρέχει το δικαίωμα εγγραφής στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας προέλευσης του (επίσημα μεταφρασμένου)
         6. Όλα τα ξένα έγγραφα που επισυνάπτονται ως φωτοαντίγραφα και δεν έχουν επικυρωθεί νόμιμα από το όργανο εκείνο το οποίο σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας από την οποία προέρχεται το έγγραφο έχει την αρμοδιότητα αυτή , υποχρεωτικά πρέπει να επικυρώνονται από την αρμόδια Διπλωματική αρχή της χώρας στην Ελλάδα – ξένη Πρεσβεία ή Προξενείο.
        7. Για τα δικαιολογητικά 5,6 απαιτείτε θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής του Μορφωτικού Ακολούθου της ξένης πρεσβείας ή του προξενείου από το υπουρ. Μακεδονίας -Θράκης ( το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που επισυνάπτεται επικυρωμένο από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας ή του Προξενείου)
       8.   Υ.Δ ότι δεν ξαναπήρε αντιστοιχία από άλλη αρχή
       9. α. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
           β. Διαβατήριο ή άδεια παραμονής ( για τους αλλοδαπούς)
      10. Επικυρωμένο αντίγραφο της βεβαίωσης ισοτιμίας  από τον Ο.Ε.Ε.Κ
      11. Για τους τίτλους που έχουν βεβαίωση ισοτιμίας από τον Ο.Ε.Ε.Κ  (Τεχνικής Εκπ. Της αλλοδαπής) και απαιτείται η αναγωγή της βαθμολογίας –λαμβάνεται υπόψη ο γενικός βαθμός του απολυτηρίου.
 Εάν στους τίτλους δεν αναγράφεται ο γενικός βαθμός οφείλει ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει σχετική βεβαίωση από τον Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας προέλευσης του τίτλου που να ορίζει τον βαθμό ή τα μαθήματα που λαμβάνονται υπόψη για τον μέσο όρο βαθμολογίας του απολυτηρίου ( το ίδιο ισχύει και για τους τίτλους Γενικής Εκπ/σης)
      12. Διεύθυνση κατοικίας ( απόδειξη ΔΕΗ , ΟΤΕ, ΟΥΘ ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο επιβεβαίωσης  της διεύθυνσης κατοικίας)
      13.  Η βεβαίωση εκδίδεται μία μόνο φορά και δεν κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο ποτέ σε καμιά υπηρεσία , παρά μόνο το επικυρωμένο φωτοαντίγραφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου