Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οδηγίες - Δικαιολογητικά Εγγραφών στην 2η ΕΠΑ.Σ.


2η ΕΠΑ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2η Επαγγελματική Σχολή Θεσ/νίκης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Α΄ ΤΑΞΗ

Ι. Δικαιολογητικά εγγραφών

1. Τίτλος Σπουδών
α) Απόφοιτοι-ες ή πτυχιούχοι-ες εγγράφονται με επικυρωμένο αντίγραφο   Απολυτηρίου ή Πτυχίου ή Αποδεικτικού Απολυτηρίου ή Αποδεικτικού Πτυχίου.
β) Προαχθέντες-είσες στην Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ., ΓΕ.Λ., Τ.Ε.Λ., Ε.Λ., Λ.Ε.Ν., Ε.Π.Λ. ημερήσιων και εσπερινών και προαχθέντες-είσες στην Β΄ τάξη του Α΄ κύκλου Τ.Ε.Ε., εγγράφονται με Βεβαίωση Παραλαβής Υπηρεσιακού Σημειώματος Εγγραφής που έχει δοθεί από το σχολείο όπου φοιτούσαν. Για τις περιπτώσεις αυτές ασχολείται αρχικά το ειδικό συνεργείο Υπηρεσιακών Σημειωμάτων και Μετεγγραφών.
Στο Ατομικό Δελτίο (καρτέλα) στην θέση: «ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΣΟΔΟΥ» γράφεται προσωρινά με μολύβι: «Βεβαίωση παραλαβής Υ.Σ. π.χ. 8ου ΕΠΑ.Λ. Θεσσαλονίκης» μέχρι να μας αποσταλεί υπηρεσιακά το Αποδεικτικό Σπουδών για εγγραφή στην 2η ΕΠΑ.Σ. συνοδευόμενο από το Ατομικό Δελτίο (Α.Δ.) επισημοποιημένο. Το Αποδεικτικό Σπουδών αποτελεί τον επίσημο τίτλο εγγραφής.
γ) Προαχθέντες-είσες της Δ΄ τάξης παλαιού εξαταξίου Γυμνασίου και της Β΄ τάξης Εσπερινού Τ.Ε.Λ. εγγράφονται με Πιστοποιητικό Σπουδών (πρωτότυπο).
δ) Κάτοχοι Ενδεικτικού ή Αποδεικτικού Σπουδών ή άλλου αποδεικτικού στοιχείου της μαθητικής κατάστασης από αλλοδαπό σχολείο εγγράφονται μετά από λήψη ισοτιμίας του αναφερόμενου αποδεικτικού τους από το Γραφείο Β΄θμιας Εκπ/σης Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44). Τίτλος εγγραφής είναι η Βεβαίωση Ισοτιμίας Σπουδών του Γραφείου Β΄θμιας Εκπ/σης. Οι εγγραφές αυτές μπορούν να γίνουν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.
2. Αίτηση εγγραφής (δίνεται από το σχολείο)
3. Υπεύθυνη Δήλωση επιλογής ειδικότητας (δίνεται από το σχολείο). Η Δήλωση αυτή μπορεί να μεταβληθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος Σχ. Έτους για τις εγγραφές της Α΄ τάξης.
4. Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/86 περί μη φοίτησης σε άλλο σχολείο: ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ. αρμοδιότητας ΥΠ.Ε.Π.Θ. ή άλλων Υπουργείων, καθώς και σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (δίνεται από το σχολείο)
5. Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/86 για την κηδεμονία, μόνον για ανήλικους-ες μαθητές-τριες (δίνεται από το σχολείο)
6. Υπεύθυνη Δήλωση ανάθεσης της κηδεμονίας σε άλλο πρόσωπο από τους γονείς: σε περίπτωση ανήλικων των οποίων οι γονείς (φυσικοί κηδεμόνες) είτε δεν υπάρχουν, είτε απουσιάζουν (άλλος τόπος κατοικίας από την έδρα του σχολείου) είτε κωλύονται, απαιτείται δήλωση-εξουσιοδότηση ανάθεσης της κηδεμονίας σε άλλο ενήλικο άτομο, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από Κ.Ε.Π. ή Αστυνομικό Τμήμα. Το έντυπο αυτό παρέχεται –αν χρειαστεί- από το σχολείο
7. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του/της μαθητή-τριας (το πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο) και, αν δεν υπάρχει, Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας (πρωτότυπο). Για αλλοδαπούς-ές μαθητές-τριες απαιτείται επίσημα μεταφρασμένο Πιστοποιητικό Γέννησης (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο)
8. Απόδειξη Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε. ή Ε.Υ.Α.Θ. ή ενοικιαστήριο έγγραφο (απλό φωτοαντίγραφο)
9. Δύο (2) φωτογραφίες πρόσφατες

Δέκα (10) ευρώ για εγγραφή στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

****Τα έντυπα που παρέχονται από το σχολείο συμπληρώνονται με τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην Αστυνομική Ταυτότητα και την υπογραφή του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή-τριας αν είναι ενήλικος-η. Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή τα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται, εκτός εάν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 των κηδεμόνων ή των ενήλικων μαθητών-τριών. Οι κηδεμόνες πρέπει κατά την εγγραφή να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει τα στοιχεία τους (π.χ. διαβατήριο).

ΙΙ. Καθήκοντα του/της εκπαιδευτικού κατά την εγγραφή

Φροντίζει να έχει επαρκή αριθμό των εντύπων που παρέχει το σχολείο και απαιτούνται για την εγγραφή.
Ελέγχει τον τίτλο εγγραφής και τη δυνατότητα εγγραφής στην Α΄ τάξη της ΕΠΑ.Σ.
Παραπέμπει στο ειδικό συνεργείο Υπηρεσιακών Σημειωμάτων και Μετεγγραφών τις περιπτώσεις β και γ που αναφέρονται στο κεφ.Ι.
Παρέχει στους/τις κηδεμόνες ή τους/τις μαθητές-τριες τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν και βοηθά –αν χρειαστεί- στη συμπλήρωσή τους.
Παραπέμπει στην Γραμματεία του σχολείου για αντίγραφα που χρειάζονται θεώρηση.
Παραλαμβάνει, ελέγχει και συμπληρώνει –αν χρειαστεί- τα δικαιολογητικά εγγραφής.
α) Ανοίγει-συμπληρώνει με ευανάγνωστη γραφή ένα ΝΕΟ Α.Δ. για κάθε ΝΕΑ εγγραφή σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τη συμπλήρωση των Α.Δ.
β) Σε περίπτωση μαθητή-τριας που είναι ήδη γραμμένος-η στην 2η ΕΠΑ.Σ. αλλά έχει απορριφθεί στην Α΄ τάξη και επιθυμεί να επαναλάβει την τάξη στην ίδια ειδικότητα, ΔΕΝ ανοίγεται νέο Α.Δ., αλλά αναζητείται το υπάρχον από τους φακέλους του προηγούμενου Σχ. Έτους ή των παρελθόντων σχολικών ετών που βρίσκονται στο Αρχείο του σχολείου. Στο υπάρχον Α.Δ. γίνεται ανανέωση της εγγραφής στην Α΄ τάξη για το νέο Σχ. Έτος (θέση 23β του Α.Δ.)
Για τις περιπτώσεις αυτές απαιτούνται εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής εκτός από τον τίτλο σπουδών και την Δήλωση επιλογής ειδικότητας. Κατά την παραλαβή των δικαιολογητικών ο/η εκπαιδευτικός ελέγχει την τυχόν αλλαγή κάποιου ατομικού στοιχείου (π.χ. διεύθυνση κατοικίας) από την αρχική εγγραφή και –αν χρειαστεί- προβαίνει στην διόρθωσή του.
γ) ) Σε περίπτωση μαθητή-τριας που είναι ήδη γραμμένος-η στην 2η ΕΠΑ.Σ. και έχει απορριφθεί στην Α΄ τάξη, αλλά επιθυμεί να επαναλάβει την τάξη  σε άλλη ειδικότητα, πρόκειται για εσωτερική μετεγγραφή. Χρησιμοποιείται και πάλι το υπάρχον Α.Δ. το οποίο αναζητείται και η εγγραφή ανανεώνεται όπως στην περ. ΙΙ.7.β, αφού γραφεί η νέα ειδικότητα σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης του Α.Δ. που έχουν δοθεί.
Για την εγγραφή αυτή απαιτείται, εκτός των άλλων δικαιολογητικών και νέα Υπεύθυνη Δήλωση επιλογής ειδικότητας. Κατά την παραλαβή των δικαιολογητικών ο/η εκπαιδευτικός ελέγχει την τυχόν αλλαγή κάποιου ατομικού στοιχείου (διεύθυνση κατοικίας κλπ.)από την αρχική εγγραφή και –αν χρειαστεί- προβαίνει στην διόρθωσή του.
δ) Σε περίπτωση πρώην μαθητή-τριας της 2ης ΕΠΑ.Σ. που έχει πάρει πτυχίο σε μία ειδικότητα αλλά επιθυμεί να εγγραφεί σε άλλη ειδικότητα πρόκειται για νέα εγγραφή της περ. Ι.1.α.
Φροντίζει να υπογράψει ο/η κηδεμόνας ή ο/η μαθητής-τρια στην προβλεπόμενη στο Α.Δ θέση για την εγγραφή.
Τοποθετεί όλα τα δικαιολογητικά σε μια νέα ζελατίνα (ή στην υπάρχουσα για τις εγγγραφές των περιπτώσεων ΙΙ.7.β και ΙΙ.7.γ), φροντίζοντας να φαίνονται στην μπροστινή πλευρά ο τίτλος σπουδών και στην πίσω το αντίγραφο της Αστ. Ταυτότητας ή του άλλου δικαιολογητικού της περ.Ι.7.
Τοποθετεί τους ατομικούς φακέλους (ζελατίνες+ Α.Δ.) κατά αλφαβητική σειρά.
Συμπληρώνει όλα τα στοιχεία της εγγραφής στην αντίστοιχη κατάσταση που υπάρχει για την Α΄ τάξη σε κάθε ειδικότητα.
Όταν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός εγγραφών σε κάποια ειδικότητα, κρατάει «λίστα» με τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνα) των ενδιαφερόμενων για να μπορέσει το σχολείο να επικοινωνήσει μαζί τους σε περίπτωση που θα προκύψει θέση. Ενημερώνει επίσης για την δυνατότητα (αν υπάρχει) εγγραφής σε άλλη (παρεμφερή ή μη) ειδικότητα.

Β΄ ΤΑΞΗ

Ι. Δικαιολογητικά εγγραφών

1. Το υπάρχον Α.Δ. όπου φαίνεται ότι ο/η μαθητής-τρια έχει προαχθεί από την Α΄ τάξη της ίδιας ειδικότητας,, καθώς και τα δικαιολογητικά της προηγούμενης εγγραφής
2. Αίτηση εγγραφής (δίνεται από το σχολείο)
3. Υπεύθυνη Δήλωση Ν1599/86 περί μη φοίτησης σε άλλο σχολείο (δίνεται από το σχολείο)
4. Δύο φωτογραφίες πρόσφατες
5. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό απαιτείται για τη βεβαίωση ατομικών στοιχείων που έχουν αλλάξει από την προηγούμενη εγγραφή.

Δέκα (10) ευρώ για εγγραφή στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

****Τα έντυπα που παρέχονται από το σχολείο συμπληρώνονται με τα στοιχεία όπως αυτά αναγράφονται στην Αστυνομική Ταυτότητα και την υπογραφή του/της κηδεμόνα ή του/της μαθητή-τριας αν είναι ενήλικος-η. Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή τα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται, εκτός εάν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 των κηδεμόνων ή των ενήλικων μαθητών-τριών.

ΙΙ.  Καθήκοντα του/της εκπαιδευτικού κατά την εγγραφή

Φροντίζει να έχει επαρκή αριθμό των εντύπων που παρέχει το σχολείο και απαιτούνται για την εγγραφή.
Αναζητεί το υπάρχον Α.Δ. και τον ατομικό φάκελο (ζελατίνα) με τα δικαιολογητικά εγγραφής στην Α΄ τάξη του/της μαθητή-τριας στους φακέλους του προηγούμενου Σχ. Έτους ή των παρελθόντων σχολικών ετών που βρίσκονται στο Αρχείο του σχολείου.
Ελέγχει την πληρότητα των παραπάνω.
Παρέχει στους/τις κηδεμόνες ή τους/τις μαθητές-τριες τα έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν και βοηθά –αν χρειαστεί- στη συμπλήρωσή τους.
Παραλαμβάνει, ελέγχει και συμπληρώνει –αν χρειαστεί- τα δικαιολογητικά εγγραφής.
Βεβαιώνεται ότι δεν έχει αλλάξει κάποιο ατομικό μαθητικό στοιχείο και –αν χρειαστεί- προβαίνει στη διόρθωση του Α.Δ.
Φροντίζει να υπογράψει ο/η κηδεμόνας ή ο/η μαθητής-τρια στην προβλεπόμενη στο Α.Δ θέση για την εγγραφή.
Τοποθετεί όλα τα δικαιολογητικά στην υπάρχουσα ατομική ζελατίνα, φροντίζοντας να φαίνονται στην μπροστινή πλευρά ο τίτλος σπουδών και στην πίσω το αντίγραφο της Αστ. Ταυτότητας ή του άλλου δικαιολογητικού της περ.Ι.7
Τοποθετεί τους ατομικούς φακέλους (ζελατίνες+ Α.Δ.) κατά αλφαβητική σειρά.
Συμπληρώνει όλα τα στοιχεία της εγγραφής στην αντίστοιχη κατάσταση που υπάρχει για την Β΄ τάξη σε κάθε ειδικότητα.
Ενημερώνει τηλεφωνικά –αν χρειαστεί- τους/τις κηδεμόνες ή τους/τις μαθητές-τριες που έχουν δικαίωμα εγγραφής στην Β΄ τάξη για τις προθεσμίες των εγγραφών και για τις συνέπειες τυχόν καθυστέρησης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου